Translate

tisdag 20 februari 2018

Tisdag 20/2

Sportlov på skolan men här på förskolan brinner flitenslåga för fullt! Morgonen började med ett mycket proffsigt klossbygge. Det är roligt att se vilka roller barnen tar i konstruktionsleken, någon är ingenjör, en annan arkitekt och några byggare medan någon annan tar på sig rollen som rivningsansvarig. Allt detta blir en självklarhet i barnens lek.  Ett gäng passade också på att kasta och fånga bollar på motorikbanan innan vi avslutade med att göra snygga kullerbyttor.


När vi var färdiglekta hände det som ofta händer vid lov, avdelningen förvandlades till en pizzeria. Några barn hjälptes åt att blanda i hop pizzadegen, Marie som är bakexpert och godkände degen med mycket fina vitsord.






Barnen var mycket nöjda med sin deg och efter handtvätt och undanplockning återgick vi till lek på avdelningen. I samingen tog vi sedan fram degen igen för att se vad som hänt med den. Kan man tänka sig, den hade växt och blivit jättestor, hur kom det sig? Någon trodde vi trollat någon annan att det var för att det var olja, här finns mer att utforska.



Nu är pizzan i ugnen och kidsen ute och leker i snön, snart är det dags för provsmakning, en mycket trevlig Tisdag på världens bästa förskola!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar