Translate

tisdag 23 januari 2018

Tisdag 23/1

Så kom då snön, som det tycks på tillfälligt besök men oj vad roligt! Detta medför givetvis att vi försöker vara ute så mycket vi kan.


Men innan vintermunderingen togs på i dag har vi varit fullt sysselsatta på Sländan. Vi började dagen med att några i gänget gick in i sovrummet och lekte "flygandemattan" vi reste på vår matta till både dinosaurielandet, Legoland, Kalmar och Afrika. Barnen turades om att styra och att vara kartläsare.




När vi ändå var inne på lekspåret passade vi på att leka hunden och benet. Några barn berättade att man lekt den tidigare men för andra var den helt ny. Efter en regelgenomgång och några rundors lek behärskade barnen den till fullo, något att leka vidare med.


Innan frukten hade Marie samling med barnen, nu passade vi på att raska ut Pinnens julgran, bättre sent än aldrig, hens tomteluva plockades också av för nu tyckte barnen minsann att julen var över.



Så blev det då dags att gå ut och leka i snön, det blir ganska trångt i hallen men mycket barn och massa kläder men kidsen fixar det utmärkt. Väl påklädda skottades det, åktes pulka och provsmakades på snön. Några Sländanbarn traskade bort för att se hur det gick med förskolebygget, Nu hade man fällt träd och höll på att såga upp och forsla bort dessa, spännande. När vi väl var på skolgården lekte vi en stund i de höga snöhögarna som ligger där och spelade lite fotboll på skolbarnens plan, vi måste ju visa att vi minsann kan vi också.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar