Translate

torsdag 30 januari 2014

Socknar, Kurrimage och Nallen

I början på veckan fick barnen som har läsvila bekanta sig med dessa tre figurer och tittaskåpet som de bor i. Barnen fick då sätta namn på figurerna som nu heter Socknar, Kurrimage och Nallen. Barnen fick också ge förslag på vad sagan om de tre vännerna skulle handla om.
 
- "Jag tycker dom ska slå sig på en sten"
- "Jag tycker de ska ramla in i en buske!"
-"Dom ska plocka kottar"
 


 

Med lite ny rekvisita och en nedskriven saga innehållande barnens önskemål fick de idag följande saga uppspelad för sig:
Det var en gång tre vänner som bodde i ett tittskåp. Vännerna hette Socknar, Kurrimage och Nallen. En dag bestämde de sig för att lämna tittskåpet och ge sig ut i skogen på äventyr. De tre vännerna gick och pratade och skrattade så mycket att de inte såg vart de satte fötterna. Socknar trillade och slog sig på några stenar som låg på stigen. Kurrimage som vänt sig om för att se hur det gick för Socknar ramlade då in i en buske. Nallen gick fram till Kurrimage för att hjälpa honom upp. När de båda vännerna var på fötterna igen såg de tre glittriga, magiska kottar intill dem. De tre vännerna bestämde sig för att ta med sig de magiska kottarna tillbaka till tittskåpet. Att vara på äventyr tar på krafterna så innan de skulle ta en närmare titt på de magiska kottarna var dem tvungna att sova en stund.
 
Tanken är att barnen ska få möjlighet att vara delaktiga i vad sagan ska handla om från gång till gång. Nästa utformning av sagan kommer innehålla:
- "Dom ska sova i sina sängar"
-"Nallen ska hoppa i simhallen"
-"Kurrimage ska panga på Socknar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar