Translate

onsdag 30 januari 2019

Högläsning på tv

Nu har vi äntligen fått vårt inlogg till appen polyglutt!


"Polyglutt är den marknadsledande digitala bilderbokstjänsten för att arbeta med språkutveckling och litteratur i förskolan. Tjänstens unika egenskap är att alla böcker finns inlästa på svenska och många av böckerna finns även inlästa på flera andra språk (inklusive TAKK och TSP)." (https://www.inlasningstjanst.se/tjanster-for-larare/polyglutt/) 


Idag kopplade vi upp appen till vår tv så att alla barnen kunde se. Antingen kan den inspelade rösten berätta boken, eller så kan man läsa själv och bläddra med hjälp av ipaden. Sedan läste vi några böcker tillsammans och diskuterade vad som skulle ske. På så sätt blir barnen mer involverade i högläsning. Det finns läroplansmål som säger att förskolan ska arbeta med böcker och högläsning för att barnen ska kunna utveckla sitt språk: 

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra" (Lpfö 2018). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar