Translate

tisdag 13 mars 2018

Tisdag 13/3

I dag var det dags att fatta ett mycket stort och viktigt beslut på Sländan. Pinnens fina garage ska målas men i vilken färg? Hur ska vi lyckas komma överens om en gemensam färg att tillsammans måla med?

De barn som ville fick följa med in i "sovrummet" för att fatta beslutet. Barnen kom med förslag på färger vi kunde måla i men det var svårt att komma överens. Det fick bli en sluten omröstning. Kidsen fick sitta i en ring och sedan en och en välja den färg man ville måla med medans kompisarna blundade. När alla valt visade man vilken färg man valt, enkelt och demokratiskt.


När alla visat sin färger sammanställde vi resultatet i ett "diagram" vips blev det tydligt för barnen vilken färg som fått flest "röster", GRÖN! Ett mycket smidigt sätt att föra in en demokratiprocess i barnens vardag. Vi pratade lite om att alla inte fick som de ville men att det trots allt var ganska rättvist. Barnen upplevdes som nöjda men resultatet. 


När röstningen var avslutad lekte vi leken med Pomperipossa, hon förvandlar barnen till stenar och gömmer dem under sin mossa, kidsen ska sedan gissa vem av kompisarna som ligger under mossan. Kul och ganska klurigt! 


Vi har givetvis också lekt med Pinnens hus, skapat konstverk med degen, klippt och limmat, käkat frukt och nu leker barnen ute i regnet i väntan på lunch, Som vanligt en händelserik, rolig och lärorik förmiddag på förskolan. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar