Translate

tisdag 5 december 2017

Tisdag 5/12

December betyder julförberedelser även på förskolan. Ljusstakarna är framme och övrigt julpynt upphängt, allt för att den rätta julstämningen ska infinna sig, ja en och annan julsång sjungs också. 

I dag ville några av barnen göra en julgran till Pinnen, och givetvis måste även den ha det "juligt" i sitt slott. Ett barn hade hitta en perfekt julgranspinne ute på gården. Den målade vi snyggt. Så behöver man ju något att sätta granen i. Vi bestämde oss för att gjuta en julgransfot i betong. Inte helt enkelt men tillsammans fixar man mycket. Självklart övervakade Pinnen alltsammans. 





Roligt att testa nya material, nu får vi se om foten blir stabil nog, det kan man aldrig veta. I samlingen innan frukten frågade Pinnen barnen vad de gjort och kompisarna fick återberätta för varandra. 



Visst ja, vi har ju fixat en adventskalender också, för att hålla kolla på hur lång tid det är kvar till tomten anländer. Varje dag får ett barn sätta upp en av barnens egenmålade knappar i vår fina julgran. 5 st hänger i den nu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar