Translate

tisdag 7 november 2017

Tisdag 7/11

Höstlovet är över och allt har återgått till det normala på förskolan. Vi har just avslutat en hektisk förmiddag med massor med spännande aktiviteter.

Efter frukost valde ett litet gäng kids att leka med Pinnens slott. Pinnen och alla hans nyskapade vänner var med och vilade, busade, fikade och klättrade i slottt. 



Plötsligt kom ett barn på att vi glömt göra en flagga och vad är väl ett slott utan en 
snygg flagga? Barnen fick frågan vad för typ av flagga vi skulle göra, genast kom önskemål och en piratflagga. Men hur ser en sådan faktiskt ut? Förslagsbarnet hade klart för sig att den var svart och vit så dessa färger tog vi fram, men sen då? Vi fick fråga Google om råd och vips så hade vi svaret. 



Denna gången fick de barn som ville göra varsin flagga. Vi satte fram Ipaden så alla kunde inspireras av flaggan på bilden. Ni må tro att det blev fina flaggor som barnen är mer än stolta över. Noggrannheten gick det inte att ta miste på. 





När vi kände oss färdig ville några barn fästa ögon på sina pinn-kompisar. Inte helt enkelt och utmärkt finmotoriskt träning. Utmärkt resultat blev det dessutom. 





Nu ligger pinnar och flaggor på tork, vi leker ute i den fina senhösten och ska snart in och värma oss, äta lunch och vila lite. 



Dagens sömnpiller för åtta sländan-kids fick i dag bli Lars Winnerbäck. Sällan har så många somnat så fort. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar