Translate

onsdag 25 oktober 2017

Onsdag 25/10

Vi har fått in massa glasburkar! Ni är helt underbara och så hjälpsamma!

Barnen visar stort intresse av att göra lyktor så det blir fler och fler.

Idag tog vi fram servetter med Spindelmannen, elefanter, prinsessor, slott, fladdermöss, spindlar och annat fint. Vi använde oss av lack att sätta på servettbilderna på burkarna och målade sen lack över bilderna. 

Resultatet kommer när de ha torkat.



De yngre invånarna på Sländan samlades runt vattenbordet som i dag var placerat i hallen. Att ge dem yngre barnen möjlighet att få vara ensamma skapar möjlighet för barn som normalt inte tar störst plats att få göra just detta. Vi började med att hälla vatten med hjälp av olika mått och trattar. Några nappade på idén omedelbart medan någon annan var mer försiktig, men man gör allt i sitt eget tempo.


När alla kände sig bekväma med situationen fick kidsen ett uppdrag. Nämligen att TILLSAMMANS fylla en låda med vatten för att få denna att sjunka. Barnen fattade galoppen blixtsnabbt och det tog inte så värst lång tid innan uppdraget var slutfört. Sammarbete på en mycket hög nivå. 



Nu sover några medan ett gäng fortsätter konstruerandet av Pinnens hus. Det limmas och fixas förfullt. En perfekt dag på en grym förskola. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar