Translate

tisdag 5 september 2017

Måndag 4:e och Tisdag 5/9

För en tid sedan fick Marie en present av Tobbe i köket, en citron. Ingen vet riktigt varför men en sådan fin gåva måste ju utnyttjas. Sagt och gjort, i går samlades ett gäng sländankids vid bordet och funderade på vilken frukt det var. Apelsin trodde många men tillslut kom barnen på att det faktiskt var en citron. Vi tittade på bilder av citronträd och delade frukten för att se hur den såg ut under skalet.





Till sist fick alla barn varsin bit citron (11 bitar behövde vi dela) att smaka på. Väldigt surt tyckte de flesta men några gillade verkligen frukten och åt gladeligen upp allt ihop. 





Efteråt passade vi på att leka Kims-lek med våra djur i olika färger. Perfekt sätt att öva minne, regler, turtagning, följa en instruktion, öva sig på färger och så är det ju väldigt kul också. 





I dag började vi med att fortsätta måla det som kanske ska bli ett bilgarage. Målandet smittade av sig och snart målade ett helt gång på garaget, pappersrullar och vanliga papper. 





När några av barnen målat klart förflyttade vi oss till Giuseppe Meazza (aka myrans sovrum) för att ha en helt vanlig straffturnering. Ni må tro att det sköts snygga straffar och gjordes fantastiska räddningar 






När sista straffen var slagen fortsatte vi med lite bowling på sländan, hur många käglor trillade? Hur många står kvar? Är det fler eller färre som ligger ner? Massor med bra matematiska begrepp övade vi på. 




Efter frukten gick vi ut i regnvädret. Denna veckan är det Kalmarsund Pride och alla människors rätt att tycka om vem man vill är något vi på förskolan vill uppmuntra. I dag hissade vi tillsammans regnbågsflaggan, pratade om de olika färgerna som TILLSAMMANS utgör flaggan. Barnen beträffade vilken färg man helst ville vara. Efteråt tog vi fram "fallskärmen" i regnbågens alla färger och lekte en stund med. En trevlig stund i regnet! 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar