Translate

tisdag 29 september 2015

Skapande av äppelchips


Vi har hämtat in en massa äpplen från vårt äppelträd på gården som vi arbetar med i temat. Idag började skapandet av goda äppelchips. Vi har skurit i mindre bitar för att sedan torka dem i ugnen.




Tillsammans har vi hjälpts åt att dela äppelringarna i halvor som sedan lades på en plåt. Lite provsmakning av äpplena blev det också. 





Vi kryddade äppelbitarna med kanel. Sedan var det dags att skicka in plåten i ugnen. 





Många plåtar blev det och de ska vara länge i ugnen. En härlig doft från äpplena spred sig på hela Sländan. Det ska bli spännande att få smaka äppelchipsen när de är färdiga!

Vill man göra äppelchips hemma så kommer här receptet:




Du behöver:
  • Så mycket äpplen som du orkar skala och som får rum i din ugn.
  • Kanel eller annan krydda.
Såhär gör du:
  • Sätt ugnen på lägsta värme (ca 50-75 grader)
  • Vill man så kan man skala äpplena.
  • Ta bort kärnhuset.
  • Skiva äpplena i tunna ringar.
  • Lägg ut ringarna på en plåt med bakplåtspapper och strö på kanel eller annan krydda.
  • Torka äpplena i ugnen ca 6-7 timmer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar